37. Food Fight

Detta har hänt: 

“Did you get the memo?”

“Yes, we did.”

“Great. We’ve a joyful message for you. A little boy is available in Ecuador, Latino America.” Jag och Perrie ser på varandra, och jag har aldrig sett så mycket kärlek i hennes blick som nu. ”Your plane is booked to the end of this month, 26th december too be precise.” Perrie klappar diskret händerna och jag pussar henne på kinden. Mannen från adoptionsbyrån verkar vänta på ett svar, och jag nickar häftigt.


 

Jag sätter mig upp i sängen. Det är mörkt utanför fönstret och mjuka flingor klistrar mot skarvarna. Ett leende letar sig över mitt ansikte och tyst slänger jag benen över sängkanten. Snabbt sticker jag in tårna i de mjuka ulltofflorna och reser mig upp. Golvet håller sig ljudlöst när jag försiktigt tassar fram. Klockan i köket visar att klockan är halv sex på morgonen, och mitt undermedvetna säger åt mig att mamma aldrig kommer vakna innan sju. Långsamt plockar jag fram ett paket med mjölk och låter den krämiga vätskan fylla upp en mugg. Medan koppen värms två minuter i mikron plockar jag fram några av de torftiga kanelbullarna mamma bakat för flera veckor sedan. Den smular när jag sätter tänderna i den. Jag tar ut mjölken och slänger en sked honung och lite kanel i den. Precis när jag ska slå mig ner vid bordet, ändrar jag mig och går tyst ut till vardagsrummet. Mammas stora läsfåtölj står strax bredvid soffan där en mörk skepnad ovetande sover. Nöjt ställer jag ner koppen på ett litet soffbord som står uppdraget vid fåtöljen. Jag drar upp benen under mig och lägger en filt på alltihop. Sen sitter jag bara där och kollar på den lockiga mannen i soffan. Rummet är i princip helmörkt, men lampan som alltid är tänd i hallen låter ett matt ljus strimma in i vardagsrummet. Ljuset är tillräckligt för att jag ska kunna urskilja det buskiga håret och karaktärsfulla axlarna. Hans ögon är slutna, och jag smuttar på den ljumma mjölken. Allting känns så lugnt, jag bara lyssnar på hans andetag och försöker registrera dem i hjärnan. Pappa är äntligen hemma.

 

Rummet runt mig är varmt, men mina fötter är kalla. Filten täcker inte hela min långa kropp. Långsamt slår jag upp ögonen och rycker till av förskräckelse. En gestalt sitter hopkurad under en filt i fåtöljen bredvid. De gröna ögonen, som jag knappt kan urskilja, är riktade rakt på mig. Mitt huvud rycks upp från kudden och hon rycker till i fåtöljen. Hon tappar något på golvet och jag sträcker mig efter det. Min hand nuddar hennes, så typiskt att man sträcker sig efter något samtidigt. Jag sluter handen om det smuliga föremålet och håller upp det mot henne, hon tar emot det och ler lite i mörkret.

”Goodmorning.” säger jag och gäspar lite. Jag sätter mig upp och stöttar armbågarna mot knäna. Hon reser sig och slår ner blicken.

”I’m sorry.” säger hon lågt. Mina ögonbryn sänks och pannan rynkas.

”For what?” frågar jag förvirrat. Hon skakar på huvudet och flätan som hänger runt hennes axel hamnar på ryggen.

”That I wake you up.” säger hon defensivt.

“Oh, that’s okay.” Jag kliar min hårbotten och gäspar igen. ”How much is she?”

”The clock?” Haylee rycker på axlarna. ”Around six I think.”

”You’re up early.”

”I couldn’t sleep.” hon ler och går bort till dörröppningen. ”Sorry, go back to sleep.”

Hon går bort mot sitt rum och jag gör en första ansats till att lägga mig ner. Men min kropp säger åt mig att jag borde gå upp, och det går inte att säga emot. Jag reser mig upp och ser bortåt hallen.

”Haylee.” säger jag så högt jag vågar. Huset är tyst i övrigt så hon hör mig och vänder sig om, med höjda ögonbryn. Diskret vinkar jag henne till mig och hon går närmare. ”Can I make some breakfast?” frågar jag och Haylee nickar.

”Sure.”

”Erm, can’t you help me?” frågar jag och ler lite under luggen. Hon rynkar pannan som en fråga. ”I not gonna find anything.”

”Oh, okay.” säger hon och går före mig in i köket. Hon är endast iklädd morgonrock, trosor och en stor t-shirt. Jag är inte bättre jag med min långärmade (och smutsiga) tröja och sen bara kalsonger. Hon hjälper mig att plocka fram mjölk och flingor, samt lite smörgåspålägg.

 

En galen idé slår mig, och när jag berättar den för henne är hon direkt förtjust.

”Okay.” skrattar hon och börjar även plocka fram mjöl, mjölk och bakpulver från skafferiet. V hittar ett recept på enkla scones via internet och snart står vi med mjöl upp över öronen. Jag mäter så försiktigt och noga jag kan upp det vita pullvret och häller ner det i mjölblandningen.

”That’s too much.” säger Haylee och stöter till min hand. Jag rycker till och det dammiga bakpulvret sprätter upp i hennes ansikte. ”Harry!” halvskriker hon och torkar sig i ögonen. Hennes händer letar efter vattenkranen så att hon ska kunna skölja ur ansiktet. När vattnet smattrar som starkast ner i diskhon känner jag en stråle kallt vatten träffa mig i ansiktet. Jag drar händerna över ögonlocken och får bort det värsta.  Precis när jag kan se någorlunda igen känner jag en kladdig näve träffa mig i ansiktet. Jag öppnar försiktigt ögonen och ser ner i diskhon, mitt ansikte är täckt av en mörkröd sörja. Troligen någon sorts sylt.

”Haylee!” morrar jag och låser hennes armar och lyckas placera en välförtjänt smörklick på hennes högra kind.

”Oh my God, this is disgusting.” jämrar hon sig och torkar av sin nu feta hy.  

”Your fault.” hon skrattar och krånglar sig ur mitt grepp, det känns som om hon är en lillasyster. Hennes profil känns så bekant, det långa, mjöliga håret och kladdiga ansiktet med de stora gröna ögonen. Som om jag sett henne bakom mig i spegeln hela tiden, en flyktig skugga. Men det har jag inte. Första gången jag såg henne var för tre månader sedan.

 

Vi förklarar en officiell fred, men då är bådas lockar fyllda av mjöl och ansiktena kletiga av smör och sylt. Vi knådar ihop degen och slänger in den i ugnen, troligen blir det inte gott någonstans. Tio minuter senare får vi ut ett tiotal rykande brödbullar från ugnen som vi lägger upp i en tygpåse och sätter fram sylt och smör på brickan. Snabbt torkar vi av oss med en handduk innan jag tar brickan framför mig och Haylee leder oss mot Penelopes rum. Vi får upp dörren och skriker på henne.

”Happy Birthday!” Hon sätter sig käpprak upp och ser sig förvirrat omkring. När hon sedan ser mig i det halvmörka rummet verkar hon slappna av lite.

”Erm, sorry.” mumlar hon. ”I’m not used to man voices.”

“Oh, that’s okay.” säger jag och ställer ner brickan på hennes sängbord. Hon gäspar och drar in benen i skräddarställning.

”But it’s not my birthday.” säger hon förundrat.

”No, but we couldn’t find something better to say.” svarar jag fyndigt och räcker henne en ångande scones. Haylee slår sig ner på sängkanten och jag drar mig bort mot garderoben och lutar mig mot den spegelbeklädda dörren. Penelope tar Haylees ansikte mellan sina händer och granskar smörrestena och mjölet hennes dotter har i ansiktet. ”And by the way I’ve missed alot of your real birthdays.”

”Aha, and you crashed the kitchen while baking this?” hon tuggar på en av bullarna.

“Yeah, a little.” svarar jag och Haylee i kör, sedan skrattar vi. Penelope ler också och ser sedan på mig där jag står med skitig tröja och kalsonger.

”Do you have any clothes. Harry?” frågar hon uppfodrande. Åh, jag hatar att hon är äldre än mig. Alla som är det känner jag direkt mig underlägsen.

”No, but I’ll went to Zayn’s place after this.”

“So you’re fine?”

“Yeah.” Jag ler och känner hur hela rummet är fyllt av rum, det här är vad jag vill leva med. Vi sitter i en halvtimme och sedan meddelar Haylee att det är dags för henne att gå till skolan.

”I guess Johannes will drive.” säger Penelope men Haylee rycker på huvudet.

”No, he’s sick.”

”I’ll drive.” hasplar jag ur mig, och kommer sedan på hur dumt det låter. De båda kvinnorna ser långt på mig och Penelope slår tillsist ner blicken.

”I don’t know Harry. Someone can recognize you.”

“I’ll drop her 100 meter away from the school, nobody will see me.” skyddar jag mitt förslag. Efter lite disskusioner går båda med på det, och jag gör en diskret näve i luften.

”On one condition,” Penelope ser upp igen. “You clean up in the kitchen, right now.”

“Sure.” säger jag ivrigt och släntrar ut genom dörren och ut till köket. Det är ett kaos. Mjölpåsen ligger på golvet och juicepaketet ligger utspillt på diskbänken. Sylt klistrar lite överallt och handduken är vit av mjöl och bakpulver. Disktrasan är flottig av smör. Rofyllt börjar jag städa upp i köket. Diskret gissar jag vad de olika sakerna ska stå och låter andra saker stå intryckta lite här och var. Snabbt trycker jag ner både mjölet och juicepaketet i soporna och slänger in handduken under diskhon. Tjugo minuter senare är det snyggare än innan (om man inte räknar in skåpen där kaos råder) och jag nickar nöjt. När jag vänder mig om står Haylee där och väntar. Hon har snörat på sig skorna och har på sig en tjock kappa.

”Ready?” frågar hon drygt.

”Ehm, I’ll just get my pants.” Rodnande hämtar jag mina byxor som jag drar på mig och sen drar jag på mig kängorna och den tunna jackan. Penelope kommer i bara nattlinne från sitt sovrum och jag drar henne åt mig. ”Thank you for everything.” Hon ler och kramar matt tillbaka, försöker värka likgiltig. Men när jag går ut genom dörren ser jag hennes rödtända kinder i ögonvrån. 


Erm... hehe. Uppdateringen är seg nu, men i just detta ögonblick får ni stå ut. Jag har ganska mycket i skolan nu, men jag försöker gå efter min gyllende regel (25 kommentarer). Tack för visat tålamod iaf, och tack för alla kommentarer. Jag ska försöka slänga in lite Lux snart, det är så många som tjatar på mig :)
 
Dagens kommentar: 

 


Kommentarer
Postat av: El

Wiie, can't wait! :)

2013-01-12 @ 11:09:32 / URL: http://fanficsbymeaboutonedirection.blogg.se
Postat av: Em

Mer :D

2013-01-12 @ 11:21:33
Postat av: Fanny

Meraaaaa :D

2013-01-12 @ 11:24:36
Postat av: Carro

Åh! Det här var ett så mysigt kapitel så jag dog nästan! Men jag vill veta hur det går för Lena och hur det går för opal, längtar till nästa kapitel!! :))

Svar: självklart! :D
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 11:29:18
Postat av: Catie

Känner mig som en idiot när jag frågar.... Men är det 1elr 2 personer som skriver denna novell? :) Men jaja, mer i alla fall :D

Svar: Det är en person, jag Cim, som skriver den :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 11:37:06
Postat av: Pia

OMFG

2013-01-12 @ 11:51:57
Postat av: erika

Du är jätteduktig!! Jag tkr du borde bli författare när du blir stor!!!! Kul att dom börjar bli en "famil" nu :)

2013-01-12 @ 12:28:50
Postat av: Louise

SPÄNNANDE SPÄNNANDE!

2013-01-12 @ 12:29:19
Postat av: Anna

Skitbra!!!

2013-01-12 @ 12:56:26 / URL: http://onedifanfic.blogg.se
Postat av: Stina

Åh vilket mysigt kapitel! :)

2013-01-12 @ 13:05:34
Postat av: hanin

Haha va söta dom är, som en riktig familj! :D

2013-01-12 @ 13:07:35 / URL: http://haniin.bloggplatsen.se
Postat av: Elin - turnthelightoff

Alltså om du menade pm på twitter så fanns det ingen account som hade det användarnamnet (:

Svar: På dv :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 15:11:39 / URL: http://turnthelightof.blogg.se
Postat av: Felicia - Luckiest Girl on The Planet Fanfic

du är ju bara för bra asså. ♥

-Nu har jag gjort ett inlägg med din fanfiction och jag har lagt till dig i menyn, så att du vet :) x-

Svar: Åh, vad snällt av dig. Tack för alla ord :3 Tagga mig i din bild på dv så byter jag in din länk här :)

@fivelittleboys
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 18:35:14 / URL: http://summerparadiseff.blogg.se/
Postat av: Alva

Aaah såå braaa :D:D meeeeeeraaaa

2013-01-12 @ 20:02:40
Postat av: Ida

Snälla säg att Penny och Harry kommer bli tsm igen!
Älskar noveller som handlar om att killarna är gamla och har barn i tonåren. Blev överlycklig när jag börja läsa denna för har tidigare bara läst engelska!
Snälla uppdatera imorgon för jag är beroende! :D

Svar: Åh, vad bra att du gillar just den typen av berättelser, för då har du kommit helt rätt. Jag gillar också att läsa sånt, haha :) tack! x
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 20:05:04
Postat av: Moa

älskar att Heelye och Harry kommer närmare varandra och att det inte är lika stelt mellan alla!! verkligen längtar till nästa del!!

Svar: Jag gillar det också, om jag får vara ärlig :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 21:20:10
Postat av: Becca

jättebra :)

2013-01-12 @ 22:11:27
Postat av: Sophie

Åh, så himla mysigt mellankapitel haha :D

Svar: vad bra :3
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 22:44:37 / URL: http://peaceful.blogg.se
Postat av: Alexsandra

Så jävla bra! Det borde seriöst göras en film till det här! :)

Svar: tack! :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-12 @ 22:58:42 / URL: http://onemoredream.blogg.se
Postat av: Anonym

bra som alltid!! <3

2013-01-12 @ 23:34:28
Postat av: Linnéa

Bra som vanligt! :D

2013-01-12 @ 23:57:45
Postat av: Frida

Så damn bra!

2013-01-13 @ 00:37:40
Postat av: Olivia

Skitbraa! :D

2013-01-13 @ 00:47:59
Postat av: clarasofiasteen'

hurrdurr, I want more!

2013-01-13 @ 01:28:15
Postat av: Vilma

Tycker någon borde göra en film av detta!
Du borde kontakta något företag (jag menar det går ju bara att byta ut namnen och lite sånt, om inte 1D ställer upp)
:)

Svar: Ojdå, tack så mycket :) Film får vi nog se hur det blir, haha o.o
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-13 @ 09:58:04 / URL: http://www.pettersssonarn.blogg.se
Postat av: Elvira

Super bra!

2013-01-13 @ 13:02:01
Postat av: Rebecka

så himla bra!! :D och älskar den nya designen!
när kommer det mer ur liams och nialls perspektiv? :)
kepp up the good work, bästa fanficen jag läst!

Svar: Vad bra att du gillar den :)Det kommer nog snart ur deras, fast just nu fokuserar jag på Haylee och Henelope :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-13 @ 14:39:24
Postat av: Ella

Jag har spenderat hela dagen med att läsa igenom hela den här och jag älskar den verkligen!!!! Gud du är så sjukt begåvad !! :)

Svar: Sorry om jag snodde din dag o.o
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-13 @ 16:22:12
Postat av: Anonym

ny header?

Svar: yep :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-01-13 @ 21:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lite informationstext här..