69. Ribbons

Detta har hänt:

Det skulle bli vår sista intervju på ett tag, bandet emellan vet vi inte ens om det är värt att satsa mer. Alla är ganska nöjda med det vi åstadkommit, och i grunden har det bara medfört ännu mer problem i våra relationer och annat skit. Men någonstans måste det få ett värdigt avslut, det är dags att vi tar farväl av stjärnorna och fortsätter mot ett hyffsat normalt liv igen. Jag kommer älska avslutet, äntligen ska den smärta jag uthärdat ta slut.


En dag kvar. En kvar dag innan jag kommer få leva i total glädje och tillfredställelse i hela mitt liv. En dag kvar innan jag blir man på nytt. En dag kvar innan jag får bekänna min kärlek på riktigt. Jag ser på min spegelbild en sista gång innan jag tar av mig min kavaj och hänger den i sitt fodral. Allting kommer bli perfekt det vet jag. Under mitt fodral hänger det fodral som innehåller min bestmans kavaj.

 

Det är ett sådan jäkla svårt beslut, välja vem som ska vara min bestman under bröllopet. Jag och Louis hade införlivat ett löfte om att stå bestman på varandras bröllop, men eftersom jag redan gift mig en gång med Lena och han var bestman då kan det bli konstigt om han är det igen. Jag fingrar på telefonen och ringer sedan upp honom.

”Hello Haz!”

”Hi, Lou. I wa sup to ask you about the wedding. You know we’ve promised each other to be bestmens-“

“Let someone else be your bestman, I’ve already seen you walking that church aisle.”

“Are you sure? I mean, a promise is a promise.”

“Don’t worry, take someone else who deserves it.” Louis lägger på, och jag star där med ett förvirrat uttryck på läpparna. Någon annan, vem skulle det vara?

 

 

Det knackar på dörren och jag rycks ur mina tankar på förra veckans händelser och går fram till dörren för att öppna den. Utanför dörren står Niall med ett lätt leende på läpparna och utan att fråga om lov kliver han förbi mig i dörröppningen.

   ”I just gonna pick up my blazer, I’ll not be long.” säger han och går in i mitt, och nu Penelopes, sovrum. Han tar upp fodralet som händer underst på stolens ryggstöd och går sedan mot dörren igen. Jag följer med honom och precis när Niall ska passera dörrkarmen och gå ut svänger han runt och ger mig en hård stöt i bröstet. Jag snubblar bakåt av överraskningen och det hårda slaget, och rakt i famnen på någon. En tygbit knyts mellan mina tänder och runt bakhuvudet, och jag kämpar hårt för att ta mig loss från det starka greppet. Någonstans tycker jag mig se Liam bakom mig, sen blir allt svart och dåsigt.

Jag ler, Harry ligger med huvudet i Liams knä och ser helt borta ut. Vi sitter i en bil på väg ut mot kusten och ett av de största nöjesfälten i England. Jag tar upp en karta med hårspännen och börjar knäppa fast de rosa rosetterna i Harrys hår. Liam skrattar lågt och Louis ser bak på oss från framsätet. Han räcker en liten svart påse till Liam, och Liam börjar roat gräva fram mascara och andra sminkprodukter som han sedan börjar smeta i Harrys ansikte. Det kanske är lite töntigt för ett gäng med medelålder 32, men lite kul ska man väll ha; speciellt efter vad vi gått igenom.

 

När vi väl är framme så parkerar vi och smugglar in Harry på en bår. Nöjesparken är öde, och Niall gör nöjt tummen upp.

 

Det dunkar i mitt huvud när jag slår upp ögonen. Någonstans känner jag mig lite trygg, det är Liam och Niall som har kidnappat mig, det är jag i alla fall säker på. Men platsen jag är på är inte lika trygg. Åt vilket håll jag än kollar så ser jag bara mig, mig i en hemsk mundering. Runt höften har jag en rosa tyllkjol, och i ansiktet har jag smink spacklat på ojämna fläckar. Det värsta är nästan håret, tusentals små rosetter och band är fastknuta i det, plus att det är stylat med tre flaskor hårspray vilket gör att det står rakt ut. Jag svär tyst för mig själv när jag vinglande försöker ta mig ut från det spegelbeklädda rummet, men det resulterar bara i att jag går in i ett flertal i av mina spegelbilder. Efter tio minuter av irrande sätter jag mig argt ner på golvet för att invänta hjälp, och efter ytterligare tio minuter kommer den. Först skrämmer Liams spegelbild mig, men sen lugnar jag mig och reser mig upp. Liam ler och visar utgången som jag missat med några centimeter. Han leder mig säkert genom våra egna stirrande blickar, och ut i solljuset. Utanför står de tre andra killarna med breda garv, så jävla nöjda över hur löjlig jag ser ut, och vad de lyckats åstadkomma tillsammans. Jag pekar finger mot Niall, men han flinar bara brett som svar. Louis, Zayn och Liam gör något slags tecken mot varandra, för jag sveps upp på deras axlar och bärs bort mot ingången till en av de högsta berg-och-dalbanor jag någonsin sett. Jag ser förskräckt på de andra killarna, alla nickar och bär breda grin. De knuffar mig mot spärren, och Louis följer med mig igenom den. De andra rusar runt för att stå nedanför banan medan jag och Louis åker.

   ”Louis, you know I’m afraid of rollercoasters, right?” frågar jag motvilligt och ser skärrat på Louis. Han rycker på axlarna och släpper iväg det sluga flinet.

”I know Haz, but life is about to do things that scares you the most. That makes me feel like you gonna thank us after this.”

“Well, if I survive…” mumlar jag och sväljer lite i åsynen av stålbanan. Den reser sig skyhögt och jag känner hur magen börjar vända sig. Louis och jag sätter oss i den smala sitsen som ska hålla oss kvar vid vagnen. Så fort vi satt oss, och spänt fast oss så snurrar stolen så att vi hamnar med ansiktena neråt.

”No worry, they will help us.” säger Louis lugnande och som på beställning kommer Zayn och Niall joggande uppför trapporna jag och Louis precis vinglat upp för. De drar med gemensamma krafter oss på rätt köl igen, och intar platserna rygg i rygg med mig och Louis. Vagnen hamnar mer i jämnvikt, trots att vår sida väger över, men jag känner mig lite bättre till mods i alla fall. Efter ytterligare några sekunder rasslar det till i spåret, och vagnen börjar röra sig framåt. För varje ögonblick så klättrar den högra och högre upp, och jag blir mer och mer skräckslagen. Längst ner på marken någonstans kan jag se Liam, och han smilar från öra till öra.

”You can do this Harry!” skriker han uppmuntrande. Jag himlar med ögonen och andas tungt mot selen som spänner mot mitt bröst.

”Just breath, this is fun!” gastar Louis från sin plats bredvid mig. Jag skakar på huvudet och blundar. Mörkret gör så att första kastet i banan känns tyngre, och fallet mot marken känns än mer oändligt. Vi slungas bakåt och någonstans hör jag Niall, Zayn och Louis skrika i ren förtjusning. Jag själv är som förlamad av skräck när vagnen plötsligt åker framåt nedåt igen, och det knakar i spännbanden som håller fast mig. Om jag överlever måste jag påminna Louis om hur död han är.

”I gonna diiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-” vagnen snurrar runt ett varv, och mina rosa lockar hålls mot marken innan det blir jämnvikt och vagnen saktar av från dess flygande fläng. Den backar långsamt och jag får för mig att det äntligen är slut och jag kan kliva av. Min bröstkorg häver sig upp och ner, men när jag tror jag återfått andan kastar sig vagnen bakåt nedåt och sedan framåt och upp och ner. Minuten som följer är den värsta i mitt liv, och när en ansvarig från parken spänner loss mig vaggar jag fram till en papperskorg och kräks i den. Det känns som om all livslust rinner ut mig tillsammans med spyorna, men Louis klappar mig på ryggen och stöttar upp mig redan på väg till nästa attraktion.

 

~

 

Fyra timmar senare sitter jag på en stenmur med en vinflaska i handen och vänder huvudet mot solen. De andra killarna sitter uppradade bredvid mig, och jag njuter av verkligheten. Trots mardrömsåket de utsatt mig för tidigare är jag lycklig som någonsin förr, och hela min kropp darrar av må-bra-känslor. Sminket har börjat flagna från min hud, och jag kliar mig irriterat på ena kinden. Zayn skrattar och knölar ner min ballerinakjol i en påse.

   ”So you rent the whole park just for me?” frågar jag och blundar under glasögonen.

”Yeah, kind of.” säger Zayn. ”We’re not poor, hah.” Han har rätt, vi är inte fattigare. Hans kommentar får mig att tänka tillbaka på välgörenhetsresan till Ghana under 2013. Det hade varit en fantastisk resa, minnesvärd som få. Men bakom våra gråtande ansikten och bakom kameran rasslade pengarna in, pengar som delvis gått till oss. Vi skulle inte ha haft något emot att skänka pengarna, men på något sätt fick managmentet till att vi fått kosing ändå. För att inte verka hopplös hade jag donerat det mesta till ett barnhem i Bangladesh, men det var utom de andras vetande.

”Are we going to do something more?” frågar jag nyfiket, men killarna skakar på huvudena.

”We’ve already married you away once, and you hated us quite a long time after that.” säger Louis med ett rått skratt. “Did you remember that stripper?”

“If I do. Lena barely divorced when she found out!”

“It was your last night with the gang, you needed a little fun.”

“I know, but seriously.” Nej, vi ska inte ta upp några fler detaljer, säger jag åt min hjärna. Förra gången hade varit galen, kort sagt.

 

Niall slår ihop händerna och reser sig, han drar upp Liam på fötter och eftersom solen börjar sjunka rör vi oss mot utgången. Vi turas om att halsa från min vinflaska, och goda skratt följer oss hela vägen. Det är knappt så att Liam kan skuffa in oss i bilen innan han säkert och bra kör hem oss andra som inte varit lika försiktiga med alkoholen.

”Your last free night.” suckar Louis.

“He’s not going to war, just to hell.” skämtar Zayn över ruset. Liam ler mot oss i backspegeln och jag ler tillbaka mot honom. Han svänger in vid min lägenhet och kliver ur bilen. Vinet jag fått i mig under resan har gjort mig ännu mer ostadig, Louis frågar om jag vill ha hjälp men jag viftar bara bort erbjudandet. Precis när jag ska gå in genom porten hör jag någon bortifrån bilen.

   “Harry-“

“Yeah, Niall?”

“You’re supercute in ribbons!” 


NU VILL JAG SKRIVA BRÖLLOP!!! Jag ligger i en svacka förlåt för det, men ni uppmuntrade mig verkligen att fortsätta efter förra kapitlet. Det betyder så mycket att veta att någon uppskattar det jag skriver, det värmer så himla mycket! 
 
Sugna på bröllop? Kommentera!
 
Dagens: 

 


Kommentarer
Postat av: Fanny

Meraaaa!

2013-04-03 @ 07:01:47
Postat av: Alva

Jättebra :D meeera :D

2013-04-03 @ 12:48:26
Postat av: hanin

haha vilket underbart kapitel! kan inte vänta tills bröllopet! :D

2013-04-03 @ 14:08:25
Postat av: Linnea

på två dagar har jag läst igenom alla 69(hehehe) kapitel och jag absolut älskar alla! Det finns inte ord till hur bra den är, en sån perfekt blandning av kärlek, drama, tårar och vänskap (+ lite Larry;))
när kommer dina böcker ut? <3 KRAAM

Svar: Tack så jättemycket, jag blir alldeles varm inombords när du skriver så! Härligt att du gillar mixen, det har blivit en hel del haha :* Böcker tja, jag planerar inte att skriva någon haha :) <3 xx
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-04-03 @ 14:21:49 / URL: http://justlinnea.blogg.se
Postat av: Maja

Jag vet inte riktigt hur jag kom till din blogg. Men jag kunde inte ha blivit mer överlycklig.
Jag är rätt kräsen när det gäller fanfictions, för ofta är de dåligt skrivna.
Men du har verkligen tänkt igenom allt, och skriver professionellt.
Jag älskar att du skriver i framtiden,du får med deras personligheter på ett sätt som väldigt få klarar.
Och Johannes. GOSH! Älskar romansen mellan han och Haylee.
Nu kan jag inte annat än längta till nästa kapitel. <3

Svar: Tack, jag vet inte vad jag ska säga. Jag är mållös, jag sitter bara här och småler för mig själv! xxx
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-04-03 @ 16:02:41
Postat av: El

Thihhihihihih, *Ser ballerina Harry framför mig.*

Toppen som vanligt, Längtar till nästa! ;)

2013-04-03 @ 17:30:51 / URL: http://fanficsbymeaboutonedirection.blogg.se
Postat av: kikke

oh harre gud så himla bra. meer.

2013-04-03 @ 19:48:51 / URL: http://beautifulaangel.blogg.se
Postat av: Elvira

Mer!!!

2013-04-04 @ 20:56:55
Postat av: Amanda

BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST!

2013-04-06 @ 22:33:56
Postat av: Frida

HAHAHA stackars Harry XD
Har suttit och väntat på att det ska komma fler o fler kapitel.. Vet att novellen e färdigskriven men vågar inte läsa för Jag vill verkligen inte att det ska va slut :(

2013-04-15 @ 22:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lite informationstext här..