Karaktärspresentation: Johannes

Johannes Cliff Tim Brook

född: 12 oktober 2009

 

Johannes (aka. Joe) tycker inte att han är lång, när man frågar svarar han lite generat 170cm. Med den höjden vinner han inte ens över Haylee. Han har mörkblont hår som han ibland motar in under en mössa eller keps. Han har rödlätt hy och oroliga, stora grå ögon. Det verkar alltid finnas bekymmersrynkor i pannan på honom, trots att Haylee ofta får honom att släppa på spänningen lite. Bred mun och fina läppar. Första gången du kollar på honom ger han inte mer intryck än ”the boy next door” men det är lite charmen med honom. Johannes är ett gammalt, bibliskt namn och betyder ungefär ”Gud är graciös”, och ja, ingen kan väll påstå att Johannes C.T. Brook är Guds graciösa ängel, han är inte kyrklig över huvud taget.

 

Johannes pluggar ljudteknik vid ett college i London. Han har till och med övertalat Haylee att böra på samma Uni när tiden är inne, fast en annan inriktning. Trots att det inte syns, eller att han säger det, drömmer han om att bli DJ eller artist. En dröm som är långt bort, och han inte riktigt vet hur han ska kämpa emot. Men har försöker med lite pepp från Haylee.

 

Mycket snack om Haylee. Det är sant att de har känt varandra så länge de kan minnas. Haylee hade bråkat med sin mamma när hon var runt sex. Hon bestämde sig för att ”rymma”, vilket innebar några kvarter i den motsatta riktningen hon brukade gå. Förvirringen tog över och snart infann hon sig sitta på en gunga och dingla med benen. Plötsligt känner hon en knuff i ryggen så att gungan tar fart. Hon griper tag i gungans kedjor och ser sig om. En pojke, lite längre än hon själv (ja, han var längre på den tiden) står och flinar mot henne. Underläppen glider in och hon spricker upp i ett leende. En enkel början på evig vänskap. Till råga på allt fick hon kex av honom också, aningen romantiskt för en 8åring?

 

Ska man beskriva Johannes finns det ett ord som alltid kommer upp. Lyssnare. Han kan sätta sig ner med dig och bara lyssna, lyssna, höra och åter igen lyssna. Det är nästan som en hobby för honom. Han tänker ofta på saker som inte så många andra tänker. Är salami och chokladkräm gott? Kanske, han får väll ta och testa. Men sedan tänker han mycket på tjejer också, han har aldrig riktigt vågar röra någon (utom typ Haylees arm). Men det finns en känsla som väcks till liv i närheten av henne. Någonting varmt och underfundigt.

 

Johannes stil är nerdressad och aldrig speciellt avancerad. Jeans, tanker och en mössa. Aldrig mer avancerat än så. Hans mamma vill att han ska vara en brat, men det går han inte själv med på. Den skabbiga grå mössan han alltid bär är något både hans mamma och Haylee försökt få honom att glömma, men den kommer alltid tillbaka till honom. Vare sig han vill eller inte. En sak som däremot är viktig är att ha nya skor hela tiden, det är också lite av ett intresse.

 

Det står nämnt någonstans att han meckar med motorer, helt rätt. Han gillar att pyssla med motorer som aldrig mer kommer funka. Skroten är full av dem, så där köper han ut dem och sitter och mixtrar i dem tills de spinner några minuter för att sedan dö ut. Motorerna är bara tidsfördriv. Annars spelar han gärna på sitt piano, men ingen har någonsin hört hans sångröst eller låtar. Inte ens Haylee.

 

För att lära känna honom ska du sticka ut, men inte falsk. Han gillar dig som tar vara på livet, och kan hjälpa honom att göra det också. Och har du problem, han både lyssnar och löser. Lite som en psykolog via telefon. Det har faktiskt gått så långt att han blivit erbjuden en plats på linjen för psykologi. Tyvärr tog han inte möjligheten. Skicka ett sms nån gång, vettja. Då får du honom att le. Men ta det lugnt. Han kan vara blyg och svår att komma riktigt nära. 
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Jag älskar dina personbeskrivningar lika mycket som själva fanficen!

Svar: Det glädjer mig, tak :)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2012-11-25 @ 20:17:26 / URL: http://iwannabetheone.blogg.se
Postat av: Anna c:

Gud jag är kär i honom...

Svar: Toppenkille, huh? ;)
fribblewithfiveboys.blogg.se

2012-11-25 @ 20:49:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lite informationstext här..