Karaktärspresentation: Penelope

Penelope June Evans

född: 29 januari 1994

 

Penelope (aka. Penny) är 171cm lång. En gång i tiden hade hon långt, brunt och aningen vågigt hår. Det rinner choklad i irisen på henne, men på senare år har blicken blivit avlägsen och ofokuserad. Bred haka och smala läppar. Som ung hade hon slank kropp, men tiden har gjort sitt på alla fronter och nu ser hon ut som vilken 30årig kvinna som helst. Ingenting speciellt. Namnet betyder ”vävarfågel eller mystisk bakgrund” och en sådan bakgrund har Penelope June Evans säkerligen haft.

 

Penny jobbar med ekonomi. Är utbildad vid ett litet univeristet i London och har aldrig haft några större drömmar. Inte efter att hon fick Haylee i alla fall.

 

Hur träffades då denna Penny den blivande världsstjärnan Harry Styles? Det var faktiskt så slumpat det kan bli. De var båda på en nöjespark. Penny var där med sina båda kompisar, Phil och Nicke. I en av berg-och-dal-banorna kunde man bara sitta två och två, och Phil och Nicke tog omedvetet platserna bredvid varandra. Lagom bedrövad slog hon sig ner själv några säten bakom dem. Precis innan bommarna fälldes ner sjönk en lång, lockig pojke ner bredvid henne. Spärren fälls ner och de var fasta bredvid varandra. Det var en pinsam tystnad de första metena, men på väg upp för första stupet vände han huvudet mot henne och frågade om hennes namn. Svaret blir entonigt och kort, ”Penelope, and you?” Han log innan han svarade. ”Harry Styles.” precis då tippade vagnen över kanten och åkturen började. Strax efter att de vimmelkantiga klivit ur knackar han henne på axeln och frågar om hennes nummer. Det börjar med sms, sedan samtal, dejter. 2009 är nog det bästa året de båda någonsin upplevt.

 

Penelope kan verka ytlig när man först möter henne. Hon är kortfattad och lite av en bezzerwizzer. Hon ogillar något enormt att folk rättar henne, vilket Harry faktiskt ofta gjorde. Men det var lite av charmen med honom, han rättade henne alltid med glimten i ögat. Uteslutet Phil och Nicke hade Penny inte så många vänner under skoltiden. Inga riktiga ambitioner. Först ville hon bli kirurg, men bara i hemlighet. Harry gav henne en trygghet att våga drömma. Även han hade en dröm, tillsammans med sina bandkompisar i White Eskimo. Drömmarna blev dock aldrig uppfyllda, eftersom hennes värsta mardröm besannades.

 

Sixteen and pregnant, så har hon alltid sett på sig själv efter Haylee. Hennes liv var ett rent jävla hellvete. Allt gled ifrån henne. Alla drömmar, betyg, vänner och Harry. Ingen ville ha henne. Hon var äcklig, ful och oansvarig. Ingen läkare, men en drömmare.

 

Varje dag föreställde hon sig sekvenser där Harry stegade in, helt oväntad, och vände hennes liv upp och ner. I bakhuvudet hade hon en plan för vad som skulle hända den dagen han ringde henne. Men den dagen kom inte, och hon satt med en växande flicka utan minsta drift i livet.

 

Hennes klädstil är lätt dressad. Trots att Harry försvann försökte hon få tillbaka figuren efter Haylee och sedan kunna bära upp kläder igen. Det gick bra men nu har hon glidit in i 30års-cirkeln, tillsammans med alla andra. Ett par jeans, linne och kavaj är det hon oftast har på sig på kontoret. Simple but effective.

 

Hon är högljudd, så det är inte svårt att se henne. Hon har en vit tandrad som alltid ler mot nya människor och skrattet hörs lång väg. Allt för att depressionen inte ska synas på utsidan. Men om du absolut vill träffa henne är det bara att fånga upp henne på en fest eller bjuda på en kaffe över lunch. Hon är pratglad och älskar att driva på samtal. 

 

Vad anser ni om vår Penelope?
Kommentera för kapitel 12.
 

Kommentarer
Postat av: Fanny

Jättebra beskrivning! Du skriver slltid så fint, i alla sammanhang. Längtar tills nästa kapitel :D

2012-11-28 @ 22:09:32
Postat av: hanin

Bra beskrivning =) Nästa kapitel nuuuu!

2012-11-29 @ 11:47:46
Postat av: Carro

Spot on! Föreställde mig henne exakt som du beskrev henne! Det här börjar bli lite läskigt ;P

2012-11-29 @ 18:37:19
Postat av: Felicia - Luckiest Girl on The Planet Fanfic

den vuxna.. ser ut som Stephenie Meyer :o lite.. grymt bra beskrivning, hoppas kapitel 12 kommer snaaaaaaart! xx

Svar: Ja lite kanske, haha. Är inte insatt i Twilight så jag tänkte inte på det ^^
fribblewithfiveboys.blogg.se

2012-11-29 @ 21:28:49 / URL: http://summerparadiseff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lite informationstext här..